Bundels met anderen

 

Thuis.

Met 75 prachtige portretten van Nederland in coronatijd.
Toen fotograaf Ton Bennemeer vanwege het coronavirus geen opdrachten meer kon uitvoeren, bedacht hij de troostfoto. Een portret van een gezin, familie of huishouden met de deurpost als ‘fotolijst’.Omdat hij kort daarvoor een serie foto’s voor een schrijverscollectief had gemaakt, was de link voor de korte verhalen, die hij in gedachten had, snel gelegd. De Schrijfjuffers geven het beeld context en zo ontstond een uniek tijdsbeeld van wellicht de meest vreemde periode na de Tweede Wereldoorlog.

Bestellen kan bij: Van Brug Boeken

In de eerste week van maart 2021 stond ‘Thuis’ aanbevolen in de Margriet.

Blind vertrouwen

(Uitgeverij LetterRijn, november 2020)

Het is een bekend verschijnsel dat veel mensen blindelings vertrouwen op het oordeel van een ander. De eigen handelingen worden daar vaak zonder er zelf bij na te denken op afgestemd. Wanneer het bijvoorbeeld om zaken gaat als de keuze van het broodbeleg of de kleur van een nieuw paar schoenen, kan dat hooguit op een teleurstelling uitlopen. Andere acties kunnen echter, indien ze verkeerd uitpakken, desastreuze gevolgen hebben. In deze verhalenbundel staan dertig spannende verhalen die tot die laatste categorie behoren. In elk verhaal overlijdt, al dan niet moedwillig, als gevolg van dat blinde vertrouwen minimaal één personage of men weet ternauwernood aan de dood te ontsnappen.

Blind vertrouwen bevat verhalen van Vlaamse en Nederlandse schrijvers.

Bestel het boek hier (voorverkoop).

 

22 Groene kevers

(Godijn Publishing, november 2019)

In dit boek slepen hordes groene kevers je genadeloos met zich mee. Ze vervoeren kleurrijke personages, brengen verknipte mensen in extase en leven een eigen, gevaarlijk bestaan.
Laat je meenemen op een reis door de tijd, langs zonnige stranden en diepe ravijnen, in verhalen vol liefde, haat, misleiding, ziekte en diep gekoesterde hoop. Na het lezen van deze verhalenbundel, geschreven door tweeëntwintig auteurs, kijk je nooit meer hetzelfde naar een groene kever.

Gebiologeerd

Anna Kanters werkt bij een wetenschapskrant. Als haar collega journalist dood wordt aangetroffen in het IJmeer gaat ze op onderzoek uit. Haar zoektocht brengt haar bij de entomologen van het Forensisch Instituut. Kunnen zij haar helpen de ware toedracht te achterhalen?

Bestel 22 Groene kevers hier

 

Dood door onschuld

(Uitgeverij LetterRijn, november 2019)

Onder het motto Met de beste bedoelingen, schreven 150 mensen een verhaal waarin onbedoeld een dodelijk slachtoffer valt, als gevolg van een ongelukje of een simpele persoonsverwisseling. De beste 22 verhalen hebben een plek gekregen in Dood door onschuld en dat aantal werd aangevuld tot 25 doordat ook een aantal thrillerauteurs van LetterRijn een spannend verhaal rond dit thema schreef.
Het zijn stuk voor stuk verhalen die zich ervoor lenen om vlak voor het slapengaan – een per keer – te lezen. Of het een goede nachtrust oplevert, is maar helemaal de vraag.

Museumplein

Een vrolijk bezoek aan het Concertgebouw met vriendinnen van de middelbare school verandert in een nachtmerrie. De ellende begint al bij de parkeergarage onder het Museumplein. Hadden we nu maar de trein gepakt.

Bestel Dood door onschuld hier