Renske Nijland

Onder invloed

Wanneer een visser in het Gelders natuurgebied de Havikerwaard verdrinkt, wijt de politie dit aan dronkenschap. Renske Nijland gelooft hier niets van. Als expert gevaarlijke stoffen is zij ervan overtuigd dat iets of iemand het slachtoffer heeft bedwelmd. Met de dood tot gevolg. Ze bijt zich vast in het mysterie, maar kan niet voorkomen dat ze haar kinderen daarbij ongewild in levensgevaar brengt. Onder Invloed verscheen in februari 2019 bij Uitgeverij LetterRijn.

Vervolg – Renske deel twee

Inmiddels ben ik bezig met deel twee van de Renske Nijland thrillerreeks. Research is in gang gezet, plotlijnen zijn helder en de eerste duizenden woorden zijn geschreven. Omdat een ander schrijfproject voorrang krijgt, zal deel twee niet eerder dan eind 2020 verschijnen. Wordt vervolgd.

Recensies

De media

Smaken verschillen, dat blijkt wel uit de recensies tot nu toe. Waar (vrijwel) iedereen het over eens is, is dat mijn schrijfstijl makkelijk leest en dat mensen geneigd zijn door te lezen. Een page-turner. Mooi beeldend, filmisch zijn ook kreten die regelmatig vallen, hoe wel er ook gezegd werd dat beeldspraak onvoldoende was toegepast of dat plaatsen en personages wat meer beschreven konden worden.

Karakters bleken, net als echte mensen, verschillende reacties op te roepen. Zowel bij de recensies als bij de proeflezers. De ene is gek op Renske, de ander vindt haar maar niks. Marcel is een ***, en anderen lopen met hem weg. Wat een paar keer terugkomt, is dat Renske nog te oppervlakkig is. En ik snap waarom dat gezegd wordt. Dat vormt mijn uitdaging voor de volgende delen.

Alle recensies helpen me om deel twee in de Renske reeks beter te maken dan deel één. Laat me weten wat je vindt.

Hieronder enkele recensies. Op bol.com en op Hebban zijn nog andere recensies en waarderingen te lezen.

Recensie Trouw

‘De betrokkenheid en het plezier van Onos in haar werk spat van de pagina’s in dit vlot geschreven en originele debuut.’

Bestel Onder Invloed hier

Recensies
+ links

Recensie Trouw – Monique de Heer

Reading & writing – Hanneke Tinor-Centi

Vrouwenthrillers

Passie voor boeken – Wendy Wenning

Biebmiepje boekenblog

Dutchylovesbooks

Woorden van Meij

Severine’s boekenblog

Boeklovers

Koukleum – Vero

Hebban – Enita Bouwhuis

Hebban – Edo de Waard

Hebban – Silvia van Elzingen

Hebban – Marjo Jacobs – Nijssen

Qreative Minds – Karolien

Hebban – Bonnie

Hebban – Sabine

Drukinkt – Bianca Brummelhuis

Hebban- Marianne

In de boekenkast – Antoinette van Steeg

Samen lezen is leuker – Corina Nieuwenhuis

Thrillzone – Bjorn le Granse

Leesdame.nl