Donderdag 18 maart 2021  NVVK – Congres ‘Veiligheid is (g)een spelletje’

 

 

NVVK – Congres ‘Veiligheid is (g)een spelletje’

Een beroemde Nederlandse dichter schreef ‘de wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel’. Allemaal mooi en aardig, maar hoe zit het dan met veiligheid? Is veiligheid ook een spel, of juist helemaal niet? En zo ja, wie zijn dan de hoofdrolspelers? Wie bepaalt de regels van het spel? En wie zijn de spelbrekers? Of is veiligheid geen spelletje? Hoe serieus moeten veiligheidskundigen veiligheid eigenlijk nog nemen?

Tijdens dit NVVK-congres gaan wij spelen met deze vragen rond veiligheid en veiligheidskundigen. Het zijn bijzondere tijden en daarom gaat het NVVK-congres ditmaal online. Wat betekent deze tijd, van pandemie en intelligente lockdowns, voor onze veiligheid? En voor veiligheidskundigen? Moeten wij een ander spel gaan spelen? Andere spelregels? Wat kunnen wij leren in deze tijd? Kan het anders? Moet het anders?

Het NVVK-congres vindt online plaats op donderdag 18 maart 2021 vanaf 13.30 uur. Voor meer informatie en een overzicht van het programma: klik hier. Tamara is één van de zes forumleden en zal deelnemen in de plenaire discussie.