Moordspel

Met een zakdoek gedrenkt in chloroform help je iemand buiten zeil.

Lange tijd arseen slikken in opbouwende doses, maakt jou resistent, terwijl je buurvrouw door het drinken van dezelfde pot arseen-thee, dood neervalt.

Een werkende föhn per ongeluk in het bad van je vreemdgaande echtgenoot laten vallen, betekent een spetterend einde aan je huwelijk.

Deze feiten over veiligheid en gezondheid zijn bij de meeste mensen algemene kennis. Dit hebben we te danken aan Agatha Christie, Baantjer, Dan Brown en vele andere schrijvers. Thrillers kunnen ongemerkt kennis overdragen. Dit uitgangspunt heb ik verwerkt in mijn thriller, maar ook in moordspelen.

Bij een moordspel, werken mensen in groepen samen en krijgen stukje bij beetje genoeg informatie om het misdrijf op te lossen. Puzzels die vanzelfsprekend draaien om veilig en gezond werken. Het moordspel is een originele aanvulling op de traditionele kennisoverdracht via veiligheidspraatjes en toolboxmeetings. Bovendien is het een leuke bezigheid: welk team lost als eerste het raadsel op?

Op dit moment zijn er twee moordspelen. Teun in het opslaghok en het zwembadfeestje. De vormgeving van de spelen is gedaan door MetMateman. Illustraties zijn van Geza Dirks.

Ik speel deze moordspelen met studenten (Integrale Veiligheidskunde, Arbeidshygiëne, Veiligheidskunde), maar ook tijdens algemene bijeenkomsten en congressen. Het spel kan goed gecombineerd worden met een lezing over gevaarlijke stoffen.

Interesse in het Moordspel?

Vul het contactformulier in voor meer informatie, boekingen of vragen.

Ik wil meer weten over het moordspel: